Skoči na glavno vsebino

Šolski radio se predstavi na radiu Lenart

Spet je zaživelo šolsko ozvočenje, saj je v tednu otroka v učilnice poneslo zvoke prve radijske oddaje v letošnjem šolskem letu. Tudi v tem šolskem letu se učenci preizkušajo v vlogi novinarjev. Med odmori se z diktafonom sprehajajo po šolskih hodnikih in opravljajo ankete ter intervjuje. Občasno potrkajo tudi na vrata pisarn in kabinetov ter intervjuvajo zaposlene na šoli. Vsebine svojih prispevkov dokončno oblikujejo v popoldanskem prostem času. Tako nastajajo radijske oddaje z zanimivimi in aktualnimi prispevki, ki z glasbenimi vložki poskrbijo tudi za malo sprostitve med šolskim delom. Če želite tudi vi izvedeti kaj novega, vabljeni na spletno stran šole, kjer boste pod zavihkom aktivnosti našli šolski radio in posnete oddaje.

V kolikor želite naslednji oddaji prisluhniti prvi, potem vabljeni v soboto, 19.10.2024, ob 10.00 pred radijske sprejemnike Radia Slovenske gorice, kjer lahko prisluhnete oddaji Iz osnovnošolskih klopi, ki so jo pripravili naši učenci.

Svetovni dan hrane

Svetovni dan hrane

Vsako leto 16. oktobra po vsem svetu obeležujemo svetovni dan hrane, ki ga je uvedla organizacija združenih narodov za prehrano in kmetijstvo (FAO). Glavni namen je opozoriti, da v svetu še vedno živi veliko ljudi, ki trpijo za pomanjkanjem hrane in vode. Letos poteka že 43. svetovni dan hrane,  s sloganom »Voda je življenje, voda je hrana. Nihče ne sme biti pozabljen« Voda je dragocen vir, bistven za življenje na Zemlji, ki pa ni neskončen in ga ne smemo jemati za samoumevnega. Naše telo sestavlja kar dve tretjini voda, pri otrocih pa celo do tri četrtine. Zato je pomembno, da dnevno ne pozabimo popiti dovolj tekočine, ki pa naj bo v obliki navadne vode brez dodanih sladkorjev in ne v obliki sladkih, energijskih in gaziranih pijač, ki škodljivo vplivajo na zdravje.

Več informacij o svetovnem dnevu hrane in pomenu vode si lahko preberete na spletni strani na spodnji povezavi.

Svetovni dan hrane 2023 | Nijz

Obisk Primoža Suhodolčana na naši šoli

Danes, 8. oktobra 2024, nas je na naši šoli obiskal priljubljeni pisatelj Primož Suhodolčan. Njegov obisk je bil del našega prizadevanja, da učence še bolj navdušimo za branje in jih spodbudimo k raziskovanju sveta knjig.

Učenci so z velikim zanimanjem poslušali Suhodolčanove zgodbe in anekdote. Njegov humor in pripovedovalske sposobnosti so jih popolnoma očarali. Pisatelj je delil svoje izkušnje in dogodivščine, ki so bile tako zabavne, da so se učenci ves čas smejali in uživali v vsakem trenutku.

Obiski takšnih avtorjev so za naše učence izjemno dragoceni, saj jim omogočajo, da spoznajo ustvarjalce knjig, ki jih berejo, in se z njimi povežejo na osebni ravni. Upamo, da bo današnji dogodek še dolgo ostal v njihovem spominu in jih spodbudil k branju ter ustvarjanju lastnih zgodb.

Najlepša hvala Primožu Suhodolčanu za obisk in nepozabno izkušnjo!

OBISK PRIMOŽA SUHODOLČANA IN OTVORITEV BRALNE ZNAČKE

8. 10. 2024 nas je na šoli obiskal otroški in mladinski pisatelj Primož Suhodolčan, ki nas je s svojimi hudomušnimi prigodami popeljal v svet zabavnih, smešnih, iskrenih otroških doživetij. Otroci so se že ves september pripravljali na njegov prihod in tako so na njegovem obisku dokazali, kako dobri igralci, plesalci, pevci in predvsem bralci so. Predstavili so odlomke njegovih del ter tako skupaj s Primožem Suhodolčanom pričarali pravo gledališko pripovedno dopoldne ob tednu otroka. Ne smemo pozabiti na bralne kotičke, ki nas na šoli spodbujajo k branju že nekaj časa in upajmo, da bodo živeli celo šolsko leto.
Kot popotnico nam je Suhodolčan zaželel, da ostanemo dobri bralci, saj branje ni le zabava, ampak z branjem pridobivamo nekaj, česar nam nihče ne more vzeti, to je znanje.

ZBIRANJE STAREGA PAPIRJA

Tudi v letošnjem šolskem letu bodo naši devetošolci zbirali stari papir. 

Keson za zbiranje starega papirja bo postavljen na spodnjem parkirišču za matično šolo v Cerkvenjaku in sicer od srede9. 10. 2024.

V času od 7.30 do 8.00 bodo devetošolci pomagali pri odlaganju papirja v keson. V kolikor boste papir pripeljali izven tega časa, Vas vljudno naprošam, da ga odložite v keson. Če pa ga boste odložili zraven kesona, pa bodo devetošolci vsak dan po pouku poskrbeli za red in čistočo okrog kesona.

Naj Vas še enkrat prijazno opomnim, da se v keson ne odlaga kartona in lepenke.

Pridobljena sredstva bodo namenjena za valeto in zaključno ekskurzijo.

Za Vaš odziv in sodelovanje se Vam iskreno zahvaljujemo.

Dostopnost