Skoči na glavno vsebino

SKUPAJ DO ZDRAVE IN TRAJNOSTNE PREHRANE

Spoštovani starši, spoštovani skrbniki,
z začetkom novega šolskega leta 2024/25 stopajo v veljavo prenovljene prehranske smernice, ki so jih pri načrtovanju in organizaciji prehrane dolžni
upoštevati vsi vzgojno-izobraževalni zavodi v Sloveniji. Potrdili so jih tudi slovenski pediatri in dietetiki. Smernice spodbujajo zdravju in okolju prijazno prehranjevanje, ki ohranja in krepi otrokovo zdravje ter je sočasno prijazno do okolja. To pomeni, da je na krožnikih čim pogosteje lokalna, sezonska, čim bolj naravno pridelana, minimalno predelana in ne zapakirana hrana. Preberi več…

DAN ZLATIH KNJIG

V torek, 17.9. 2024, smo na podružnični šoli v prvem razredu obeležili dan zlatih knjig ali začetek bralne značke. Knjižničarka Tatjana Škerbec nas je s čudovito kamišibaj predstavo popeljala v svet knjig. Podučila nas je, da je prijateljstvo kot kruh, brez katerega ne moremo preživeti, je kot voda, ki nam daje moči, da lahko na novo zaživimo. Ob tem dogodku so učenci 1.razreda prejeli knjigo Majde Koren z naslovom Protideževna juha, ki nas uči, da le s skupnimi močmi zmoremo doseči nedosegljivo. Veselimo se vseh bralnih doživetij, ki nas bodo obiskala in obogatila skozi vsa leta izobraževanja. Pri tem pa smo hvaležni vsem učiteljem in tistim, ki jim je mar za knjige in skrbno izbirajo vsebino za naše učenjake.

Zapisala Andreja Černel

DAN ZLATIH KNJIG IN ZAČETEK BRALNE ZNAČKE

DAN ZLATIH KNJIG IN ZAČETEK BRALNE ZNAČKE

Branje knjig je kot potovanje. Ko beremo, se učimo novih besed, knjižnega jezika, bogatimo besedni zaklad in pridobivamo novo znanje. Knjiga nas lahko tudi pomirja, sprošča ali navdihuje. Cilj branja za Bralno značko je vzgojiti bralca, ki bo rad bral vse življenje.

17. septembra praznujemo dan zlatih knjig in začetek Bralne značke.

Ob tej priložnosti jim bomo podarili slikanico Majde Koren (ilustracije Ana Maraž), PROTIDEŽEVNA JUHA, ki jo podarja Društvo Bralna značka Slovenije – ZPMS.

Knjigo PROTIDEŽEVNA JUHA smo v petek skupaj prebirali devetošolci in prvošolci, se posladkali, se o knjigi pogovarjali ter tako zakorakali v bralno sezono.

Dostopnost