Skoči na glavno vsebino

Spoštovani starši,

kot ste že seznanjeni je Vlada Republike Slovenije na svoji seji, 5. 11. 2021, sprejela Odlok o začasnih ukrepih za preprečevanje in obvladovanje okužb z nalezljivo boleznijo COVID-19 (Uradni list RS, št.174/2021, z dne 6.11.2021). Skladno s sprejetim vladnim Odlokom so od 8. 11. 2021 v šoli obvezne kirurške maske ali maske FFP2 za vse učence, tudi v matičnem razredu.

Uporaba zaščitne maske pri izvajanju vzgojno-izobraževalne dejavnosti ni obvezna za:

a) otroke do dopolnjenega 6. leta starosti,
b) vzgojitelje predšolskih otrok in vzgojitelje predšolskih otrok – pomočnike vzgojitelja pri opravljanju neposrednega dela z otroki,
c) učence pri pouku športa in športne vzgoje ob upoštevanju varne razdalje.

Od ponedeljka, 15. novembra 2021, se bo s ciljem ohranjanja zdravega šolskega prostora pričelo samotestiranje učencev. Samotestiranje za vse učence osnovne šole za potrebe vzgojno-izobraževalnega procesa bo tako od 15. novembra dalje obvezno. Opravljalo se bo v šoli, trikrat tedensko.

Z namenom, da šole in vrtci še naprej ostajajo odprti vas še enkrat naprošamo, da v vrtce in šole še naprej pošiljate samo zdrave otroke.

Ne glede na pogostost pomislekov o neustavnosti, neustreznosti in nezakonitosti predpisov, ki trenutno veljajo, vas seznanjamo, da smo kot javni zavod dolžni spoštovati sprejete predpise, ki veljajo na področju Republike Slovenije.

Tako še vedno verjamemo, da boste tudi vi, z odgovornim ravnanjem in spoštovanjem predpisov in priporočil lahko največ pripomogli k temu, da bo delo v šolah in vrtcih tudi v prihodnje potekalo nemoteno.

Z željo in upanjem, da boste ukrepe sprejeli z razumevanjem, vas lepo pozdravljamo.

Vse dobro in ostanite zdravi.

 

 

mag. Mirko Žmavc, spec., prof.

ravnatelj

13216_Odlok o začasnih ukrepih 13214_Ukrepi_Covid_11_2021 (1) – 8. 11. 2021

 

 

 

 

(Skupno 34 obiskov, današnjih obiskov 1)
Dostopnost