Skoči na glavno vsebino

Aktivnosti, ki jih lahko občasno izvajamo na osnovnih šolah (npr. v okviru naravoslovnih, tehničnih dni ali drugih ur dejavnosti, predvidenih za dodatne aktivnosti), spodbujajo pozitivni psihosocialni razvoj mladostnikov ter prispevajo k preprečevanju nastajanja in utrjevanja vedenj, rizičnih za zdravje in progresivni razvoj (konzumiranje in razvoj odvisnosti od PAS, medvrstniško nasilje in antisocialno vedenje, itd.).

 

2019/20

Šolsko glasilo KORAKI

Spletna oblika časopisa je v nizki ločljivosti in ni primerna za tiskanje.

2018/19

 

2017/18

 

2016/17

 

2015/16

 

2014/15

 

Radijska ekipa 2020/21

Posebna oddaja za radio Lenart
2. oddaja v šolskem letu 2020/21 – marec
Posebna oddaja ob tednu otroka
1. oddaja v novem šolskem letu 2020/21

 

O radiu OŠ Cerkvenjak…

Že vrsto let na šoli deluje šolski radio. S to dejavnostjo želimo učencem približati ta enostavni klasični množični medij v vsakdanjem življenju in jih spodbuditi k odgovorni uporabi različnih načinov medsebojne komunikacije.

Učenci vsaj enkrat mesečno pripravijo radijsko oddajo s pestrimi vsebinami. Vsebine so pod vodstvom mentorice pripravljene tako, da učencem širijo splošno razgledanost, jih obveščajo o aktualnih šolskih dogodkih in aktualnih dogodkih v lokalni skupnosti, jim ponujajo tudi trenutke sprostitve ter jih medsebojno dodatno povezujejo.

Učenci, ki pripravljajo vsebine oddaj:

  • razvijajo sposobnosti ustvarjalnega in kritičnega izbiranja medijskega sporočila,
  • razvijajo komunikacijske veščine, sposobnost izražanja mnenja in razpravljanja ter sprejemanja različnih mnenj,
  • širijo splošno razgledanost,
  • razvijajo tehnično znanje potrebno za snemanje radijskih oddaj in posnetkov.

Vsaka radijska oddaja ima osrednjo temo na katero se navezuje večina prispevkov ter nekaj stalnih rubrik, kot so pohvale učencev, šolski radio napoveduje (napovedovanje šolskih dogodkov in večjih dogodkov v kraju), novosti iz sveta glasbe in filma, nasveti za učenje. Mesečne teme radijskih oddaj so vezane na mednarodne dneve kot je npr. mednarodni dan zdravja ali na aktualne družbene dogodke.

S svojimi prispevki pa mladi novinarji polepšajo trenutke tudi širšemu občinstvu saj vsako leto pripravijo oddaje za Radio Slovenske gorice, kjer že vrsto let sodelujemo v njihovem projektu Iz osnovnošolskih klopi.

Mentorica: Štefka Smej

Kliknite tukaj in preusmerjeni boste na arhivsko stran Radia OŠ Cerkvenjak.

Šolska knjižnica je sestavni del vzgojno-izobraževalnega dela na šoli. S knjižnično-informacijskimi znanji se na razne načine vključuje v pouk in ostale šolske dejavnosti. Glavni namen je vzgojiti samostojnega in aktivnega uporabnika vseh vrst knjižničnega gradiva in drugih informacijskih virov.
 

V knjižnici je okoli 5500 enot knjižničnega gradiva. Knjižno gradivo se izposoja za 14 dni, z možnostjo podaljšanja, izjema je gradivo za obvezno domače branje in razna tekmovanja. Načeloma si učenci lahko izposodijo 3 knjige, dobri in vedoželjni bralci, ki so redni obiskovalci, tudi več. Neknjižno gradivo, leksikoni, slovarji ipd. ter revije so na voljo v čitalnici.

Urnik izposoje v šolski knjižnici lahko najdete TUKAJ.

Za iskanje gradiva v Cobissu kliknite TUKAJ (akronim naše šole je OSCERK).

Jožica Vršič Novoselnik in Suzana Logar

(Skupno 522 obiskov, današnjih obiskov 1)
Dostopnost