Skoči na glavno vsebino

 

Nagovor ministra za zdravje

Vabilo k cepljenju proti covidu-19

Drage učenke, učenci, dijakinje in dijaki, dragi starši,

ob zaključku šolskega leta bi se vam želel zahvaliti za vašo potrpežljivost, pogum in strpnost, ki ste jo pokazali v zadnjem letu. Hvala za vašo solidarnost, predanost in razumevanje. Odgovornost do sebe, do svoje družine in do drugih. V tem času je bilo veliko negotovosti in nepredvidljivih situacij, marsikdo izmed vas ali vaših bližnjih je zbolel. Bili ste potrpežljivi, upoštevali ste ukrepe in s tem tudi vi doprinesli k temu, da smo prejšnji teden lahko razglasili konec epidemije.

Kljub temu, da vsi odhajate na zaslužene počitnice in dopuste, se moramo zavedati, da je virus žal še vedno med nami. S skupnim trudom in ozaveščenostjo je precepljenost vsak dan višja. Navsezadnje je to edina pot, da virus zajezimo. Pri tem pa ne smemo pozabiti, da je cepljenje mlajših enako pomembno kot cepljenje odraslih. Res je, da mladostniki relativno manj pogosto zbolevate, a vendarle je tudi med vami hitrost širjenja okužbe enaka kot pri odraslih. Zato vas prosim, spoštovane učenke in učenci ter dijakinje in dijaki, da se čim prej cepite s cepivom Pfizer, ki je na voljo za mlade od 12. leta dalje. Na cepljenje se lahko naročite pri svojem osebnem zdravniku ali v cepilnem centru. In prosim tudi vas, dragi starši, da s cepljenjem zaščitite sebe, svojo otroke, svojo družino.

Vsak med nami lahko prispeva k temu, da bosta naslednja jesen in zima brezskrbni. Da se naslednje šolsko leto začne in konča v šolskih klopeh. V kolikor imate kakršnekoli dvome ali vprašanja – obrnite se na strokovnjake, na svoje osebne zdravnike. Verjamem, da nam bo s skupnimi močmi uspelo premagati virus, zato se vam že vnaprej zahvaljujem za vaš prispevek k skupnemu dobremu. Želim vam lepo poletje!

S spoštovanjem.

 

Janez Poklukar

minister za zdravje

 

(Skupno 85 obiskov, današnjih obiskov 1)
Dostopnost