Skoči na glavno vsebino

OŠ Cerkvenjak – Vitomarce že vse od leta 2004 sodeluje v  projektu VETER V LASEH. Tudi letos smo v petek, 27. 5. 2022 izpeljali športni dan Veter v laseh, kros in športne igre.

Slogan akcije je S športom proti zasvojenosti! Mlade želimo ozavestiti, da vse oblike zasvojenosti negativno vplivajo na posameznikovo življenje, na drugi strani pa imajo športne aktivnosti in redno gibanje velik pozitiven učinek na splošno počutje in uspešnost na vseh področjih. Zato želimo z bogatim celodnevnim športnim in spremljevalnim programom doseči, da bi mladi preživeli dan ob športu in druženju s svojimi družinami in sovrstniki ter spoznali, da je šport v prvi vrsti zabava, sprostitev, druženje s prijatelji, veselje in smeh.

Izvedbo programa Veter v laseh je omogočilo sofinanciranje Fundacija za šport, Športna unija Slovenije, občina Cerkvenjak, občina Sv. Andraž in OŠ Cerkvenjak – Vitomarci. Letos je prireditev potekala na dveh destinacijah.

Učenci matične osnovne šole, bilo jih je 205 in so tekmovali in se preskušali na ŠRC Cerkvenjak v krosu, streljanju z zračno puško, metu žogice, ruskem kegljanju, nogometu, odbojki, tenisu, badmintonu, frizbiju in T-ballu.

Učenci podružnične osnovne šole – Vitomarci, bilo jih je 62 so imeli tekmovanje v Mužah v troboju (tek, met vorteksa in skok v daljino).

Razdelili smo tudi nekaj napihljivih žog z napisom veter v laseh. Najboljši v vsaki kategoriji so prejeli tudi priznanja.

Za kvalitetno izvajanje aktivnosti v krosu, metu žogice, streljanju z zračno puško, med dvema ognjema, skoku v daljino, frizbiju, tenisu, malem nogometu, odbojki, badmintonu in različnih elementarnih igrah, so skrbeli učitelji, strokovni sodelavci iz posameznih športnih klubov in vzdrževalci ŠRC.

Ponovno se je izkazalo zelo dobro sodelovanje Osnovne šole, lokalne skupnosti in prostovoljnih aktivistov v športnih klubih.

Vseh udeležencev na prireditvi je bilo okoli 300, okrog 267 je bilo tekmovalcev od 1. do 9. razreda. Učenci so v športih in lepem vremenu zelo uživali.

MET ŽOGICE
DEČKI DEKLICE
MESTO: PRIIMEK IN IME dolžina MESTO: PRIIMEK IN IME dolžina
1. BREZNIK VIDETIČ VID 42m 1. PUČKO TAJA 35m
2. KOKOL DOMEN 38 2. PLOJ EMA 34m
3. MIKL JAN 34m 3. GRNJAK LANA 25m

 

STRELJANJE Z ZRAČNO PUŠKO
DEČKI DEKLICE
MESTO: PRIIMEK IN IME točk MESTO: PRIIMEK IN IME točk
1. ROŠKAR DIZMA JAKOB 36 1. VIDOVIČ LANA 35
2. KOLEDNIK ŽAN 34 2. BORKO KATRIN 21
3. VRŠIČ TOMAŽ 33 3. GRNJAK ANEJA 15

 

RUSKO KEGLJANJE
DEČKI DEKLICE
MESTO: PRIIMEK IN IME točk MESTO: PRIIMEK IN IME točk
1. LOVREC LUKA 30 1. VRBNJAK MAŠA 32
2. MOHORIČ GAL 29 2. MATJAŠIČ TJAŠA 29
3. VRŠIČ TOMAŽ 28 3.

ŽMAVC GABRIELA

GRNJAK LANA

BORKO ŽANA

28
(Skupno 134 obiskov, današnjih obiskov 1)
Dostopnost