Skoči na glavno vsebino

Kot vsako šolsko leto se je tudi letos v šoli odvijal šolski otroški parlament. Potekal je na temo duševnega zdravja otrok in mladostnikov.

Učenci so se s svojimi razredniki intenzivno posvetili tej temi.

Spoznavali in prepoznavali so čustva, kako jih primerno izražati ter posledice dolgotrajnega doživljanja neprijetnih čustev, izkusili so moč besed ter ugotovili, da pregovor »Beseda udari močneje kot pest.« drži. Učenci so spoznavali tudi preventivne dejavnosti za ohranjanje dobrega duševnega zdravja. Ker pa je naše duševno zdravje izpostavljeno tudi vplivom socialnih omrežij na spletu, pa so na ta dan potekale tudi delavnice o varni rabi interneta, ki jih je izvedlo podjetje Safe.si.

Učenci 7., 8. in 9. razreda so ob spoznavanju duševnega zdravja spoznali tudi nekaj srednjih šol, ki so v telovadnici matične šole pripravile tržnico poklicev. Na ta način so učenci bolje spoznali srednje šole, kar jim lahko pomaga pri izbiri le te. Tako so spoznavali načine reševanja težav, kot je na primer ta, če se oseba ne more odločiti glede izbire srednje šole. Sposobnost reševanja težav je namreč zelo pomembna spretnost, da naše duševno zdravje ne trpi preveč.

 

(Skupno 91 obiskov, današnjih obiskov 1)
Dostopnost