Skoči na glavno vsebino

Naša šola vsako leto pridobi oznako Eko šola, zato se vedno znova vsi v šoli, zaposleni in učenci ter njihovi starši, trudimo dokazati, da je šola tega vredna. V ponedeljek, 6. 3. 2023, in v torek, 7. 3. 2023, je na matični šoli potekala tradicionalna izmenjava rabljenih stvari. S tem dogodkom želimo pri učencih spodbuditi zavedanje o ponovni uporabi oblačil, obutve, igrač in ostalih predmetov ter tako privzgojiti skrb za varovanje okolja. Akcija pri učencih vzbudi veliko pričakovanja in vznemirjenja, saj so močno motivirani za pripravo in izvedbo le te.

Poleg ozaveščanja za varovanje okolja pa se s to akcijo med učenci vzpostavljajo tudi novi odnosi in vezi. Starejši učenci namreč mlajšim v času izbire stvari pri tem pomagajo. Tako ta dogodek med učenci spodbuja medvrstniško sodelovanje.

Učenci vseh razredov so izkazali veliko skrb za okolje in drug za drugega, saj so v šolo prinesli veliko stvari, ki so bile lepo ohranjene in primerne za nadaljnjo uporabo.

Pri sami organizaciji in izvedbi izmenjave so sodelovali učenci obeh šestih razredov v matični šoli, ki so se pri tem zelo izkazali. Zelo so se potrudili pri samem razporejanju oblačil, obutve in ostalih predmetov. Dečki so skrbno zbirali stvari po razredih in jih prinašali v učilnico, kjer je potekala izmenjava. Deklice pa so pri izmenjavi zavzeto pomagale predvsem mlajšim učencem pri iskanju in izbiri stvari. Ob tem dogodku so izkazali veliko odgovornost in skrb.

Vsi, ki smo bili prisotni pri izmenjavi, smo bili zelo veseli ob koncu izmenjave, ko kosov oblačil, čevljev, knjig in igrač ni bilo skoraj nič več.

Več o akciji vam bodo povedale fotografije v galeriji.

(Skupno 39 obiskov, današnjih obiskov 1)
Dostopnost