Skoči na glavno vsebino

V ponedeljek, 9. 5. 2022 je bilo organizirano medobčinsko prvenstvo med sedmimi osnovnimi šolami: Jurovski Dol, Benedikt, Lenart, Voličina, Sveta Trojica, Sveta Ana in Cerkvenjak-Vitomarci. Skupinski del se je igral v dveh telovadnicah v Benediktu in Voličini. V Benediktu so igrale OŠ Cerkvenjak-Vitomarci, OŠ Sveta Ana in OŠ Benedikt. Prva tekma je bila med našimi fanti in OŠ Sveto Ano, kjer so jih naši premagali v zadnji minuti z 2:1. Strelca sta bila Domen Kokol in v zadnji minuti Gašper Meglič. Druga tekma je bila med OŠ Sveta Ana in OŠ Benedikt, kjer je zmagala OŠ Benedikt. Tretja tekma med OŠ Benedikt in OŠ Cerkvenjak-Vitomarci je odločala o prvem in drugem mestu v skupini. Prvo mesto je pomenilo, da bodo igrali finale za prvo mesto v Voličini. Poraženec pa bo osvojil drugo mesto v skupini in bo igral za tretje mesto proti drugo uvrščeni ekipi iz skupine v Voličini. Naši fantje so bili odločeni, da želijo igrati v finalu in so bili ves čas boljši nasprotnik na igrišču in zasluženo zmagali z rezultatom 4:2. Strelci so bili: Domen Kokol, Vid Breznik Videtič, Gašper Meglič in Maks Vršič. Tako so se naši fantje uspeli uvrstiti v finale v Voličini.

V Voličini so nastopile OŠ Voličina, OŠ Lenart, OŠ Sveta Trojica in OŠ Jurovski Dol. OŠ Voličina je v skupini osvojila prvo mesto, OŠ Jurovski Dol pa drugo. Tako sta se za pokal za tretje mesto pomerili ekipi iz Benedikta in Jurovskega Dola. Tretje mesto je osvojila OŠ Jurovski Dol po streljanju 6 metrovk s 5:4. Finale med OŠ Voličino in OŠ Cerkvenjak-Vitomarci je bilo odlično za gledalce.  Naša ekipa Cerkvenjak-Vitomarci je preko hitrega Gašperja Megliča, ki je odvzel žogo zadnjemu igralcu Voličine, hitro povedla z 1:0. Po treh minutah pa je sledil hladen tuš in že smo zaostajali z 2:1. Domen Kokol je zadel za izenačenje še v prvem polčasu. Tako je bil rezultat polčasa 2:2. Tudi drugi polčas ni manjkalo zadetkov. Maks Vršič, Gašper Meglič in Vid Breznik Videtič so zadeli še v drugem polčasu in tako je bilo finale odločeno. Končen rezultat je bil 5:3 za OŠ CERKVENJAK-VITOMARCI, ki je postala medobčinski prvak v malem nogometu.

Vsem članom ekipe za borbeno in pošteno igro iskreno čestitamo. Igrali so: Gašper Hanžel (vratar), Domen Kokol, Vid Breznik Videtič, Gašper Meglič, Maks Vršič, Nejc Pučko, Žan Repič in Aleksej Gradišnik.

(Skupno 447 obiskov, današnjih obiskov 1)
Dostopnost