Skoči na glavno vsebino

NAGRAJENE NAŠE UČITELJICE

V prostorih Doma kulture v Voličini je v četrtek, 3. 10. 2024 v počastitev svetovnega dneva učiteljev potekala slavnostna akademija Društva pedagogov dr. Antona Trstenjaka, na kateri so  podelili društvena priznanja prve in druge stopnje ter plakete za življenjsko delo na področju izobraževanja. Udeležence slavnostne akademije so nagovorili: mag. Anton Goznik, ravnatelj Osnovne šole Voličina, predsednik društva pedagogov mag. Mirko Žmavc, ki društvo vodi od njegove ustanovitve v  letu 2007. Osrednji pozdravni nagovor je imel zaslužni ravnatelj Rafko Lah iz Kamnika. Z namenom plemenitenja, ohranjanja in nagrajevanja naporov in dosežkov posameznikov društvo vsako leto razglaša in podeljuje priznanja in plakete učiteljem, vzgojiteljem in ravnateljem vzgojno-izobraževalnih zavodov, ki so bili najzaslužnejši in so s svojim profesionalnim delom to tudi dokazali.

S svojim obiskom in nagovorom sta nas počastila še mag. Barbara Lesničar iz Zavoda za šolstvo OE iz Maribora in Rado Kostrevc, direktor direktorata za predšolsko vzgojo in osnovno šolstvo Ministrstva za vzgojo in izobraževanje.

Program svečane akademije je popestril še otroški pevski zbor osnovne šole Voličina pod mentorstvom Natalije Šijanec. Navdušili so s svojimi odličnimi otroškimi glasovi in letos bili nagrajeni za svojo odličnost z Zlato plaketo na vseslovenskem zborovskem tekmovanju v Zagorju. Povsem polna dvorana obiskovalcev jih je nagradila z močnimi aplavzi. Komisija za podelitev priznanj Društva pedagogov dr. Antona Trstenjaka se je odločila, da se  letos podeli 10 priznanj I. stopnje, 10 priznanj II. stopnje ter 4 plakete za življenjsko delo.

Letošnje nagrajenke so bile tudi naše učiteljice:

  • Nina Žvarc – prejemnica priznanja I. stopnje.
  • Andreja Govedič – prejemnica priznanja II. stopnje.
  • Cvetka Bezjak – prejemnica plakete za življenjsko delo na področju vzgoje in izobraževanja.

Našim sodelavkam tudi mi iskreno čestitamo za njihovo uspešno, prizadevno in požrtvovalno delo.

                                                                                               mag. Mirko Žmavc, spec., prof.

                                                                                                                ravnatelj

 

 

Dostopnost