Skoči na glavno vsebino

Prostovoljstvo je dejavnost s katero pomagamo drugim živim bitjem narediti svet lepši. In to brezplačno. Le opaziti moramo, da je nekdo v stiski.

Na naši šoli je potekala interesna dejavnost Prostovoljstvo več let. Učenci predmetne stopnje so se med odmori igrali z učenci nižjih razredov, jim pomagali pri opravljanju domačih nalog, jim brali pravljice in včasih tudi obrisali solzico žalosti.

Kasneje so prostovoljci opravljali tudi druge naloge, kot so pomoč sošolcem pri učenju po pouku, mediacijo oz. pomoč pri reševanju sporov med učenci, nazadnje, v lanskem šolskem letu pa so učenke 6. razreda na matični šoli učile učence razredne stopnje plesov, dramskih iger, nastopanja, jim v OPB nudile razvedrilne in kratkočasne dejavnosti. Podobne aktivnosti bi želele izvajati tudi v letošnjem šolskem letu, a je bolezen COVID 19 to preprečila.

Vendar bomo s skupnimi močmi to bolezen premagali, tako da bo možnosti za prostovoljstvo spet obilo.

Prostovoljci se po svetu in pri nas združujejo v različne organizacije ( Slovenska filantropija, Rdeči križ, Zveza prijateljev mladine Slovenije…….)

Najbolj znani pri nas pa so prostovoljni gasilci, ki rešujejo življenja, krvodajalci, ki s svojo krvjo prav tako rešujejo življenja, prostovoljci, ki skrbijo za živali v azilih  in v teh časih vsi, ki kakorkoli pomagajo zdravstvenim delavcem pri zajezitvi korona virusa.

Na koncu bi napisano sklenila z naslednjim citatom:

»S tem kar dobimo se preživljamo; to, kar damo pa nam naredi naše življenje.«

(Skupno 129 obiskov, današnjih obiskov 1)
Dostopnost