Skoči na glavno vsebino

5.ŠPORTNI DAN

Športna prireditev »VETER V LASEH- S ŠPORTOM PROTI ZASVOJENOSTI«

  1. športni dan imamo v OŠ Cerkvenjak – Vitomarce že vse od leta 2004 namenjen projektu VETER V LASEH. Tudi letos smo v sredo, 26. 5. 2021 izpeljali športni dan kros, met žogice, streljanje in športne igre.

Slogan akcije je S športom proti zasvojenosti! Mlade želimo ozavestiti, da vse oblike zasvojenosti negativno vplivajo na posameznikovo življenje, na drugi strani pa imajo športne aktivnosti in redno gibanje velik pozitiven učinek na splošno počutje in uspešnost na vseh področjih. Zato želimo z bogatim celodnevnim športnim in spremljevalnim programom doseči, da bi mladi preživeli dan ob športu in druženju s svojimi družinami in sovrstniki ter spoznali, da je šport v prvi vrsti zabava, sprostitev, druženje s prijatelji, veselje in smeh.

Izvedbo programa Veter v laseh je omogočilo sofinanciranje Fundacija za šport, Športna unija Slovenije, občina Cerkvenjak, občina Sv. Andraž in OŠ Cerkvenjak – Vitomarci. Letos je prireditev potekala na dveh destinacijah.

Učenci matične osnovne šole so tekmovali na ŠRC Cerkvenjak v krosu, streljanju z zračno puško, metu žogice in raznih športnih igrah. Imeli smo tudi delavnice v novem objektu VITALIN- točka za vitalnost v vseh življenjskih obdobjih, kjer so se izvajale aktivnosti ter promocija zdravega načina življenja in z medgeneracijskim sodelovanjem povečati kakovost življenja za ranljive ciljne skupine in zmanjšati tveganja njihove socialne izključenosti.

Učenci podružnične osnovne šole – Vitomarci so imeli tekmovanje v Mužah v troboju (tek, met vorteksa in skok v daljino).

Vsi učenci so prejeli majico s napisom Veter v Laseh in praktično darilo športne unije Slovenije (vrečko za copate). Najboljši v vsaki kategoriji so prejeli tudi medalje.

Za kvalitetno izvajanje aktivnosti v krosu, metu žogice, streljanju z zračno puško, med dvema ognjema, skoku v daljino, frizbiju, tenisu, malem nogometu, odbojki, badmintonu in različnih elementarnih igrah, so skrbeli učitelji, strokovni sodelavci iz posameznih športnih klubov in vzdrževalci ŠRC.

Ponovno se je izkazalo zelo dobro sodelovanje Osnovne šole, lokalne skupnosti in prostovoljnih aktivistov v športnih klubih.

Vseh udeležencev na prireditvi je bilo okoli 300, okrog 260 je bilo tekmovalcev od 1. do 9. razreda. Učenci so v športih in lepem vremenu zelo uživali.

 

MET ŽOGICE

DEČKI

DEKLICE

MESTO: PRIIMEK IN IME dolžina MESTO: PRIIMEK IN IME dolžina
1. MULEC JURE 45m 1. TOŠ NINA 34m
2. VRŠIČ NEJC 43,5m 2. PLOJ EMA 29,5m
3. BREZNIK VIDETIČ VID 42m 3. KOVAČEC GAJA 27m
4. VRŠIČ MAKS 41,5m 4. LJUBEC POLONCA 26m
5. TOŠ IZTOK 35m 5. PEKLAR ALINA 25,5m
6. GRADIŠNIK ALEKSEJ 34m 6.

FIRBAS SERGEJA

PEKLAR ALISA

25m

 

 

STRELJANJE Z ZRAČNO PUŠKO (5 strelov)

DEČKI

DEKLICE

MESTO: PRIIMEK IN IME točk MESTO: PRIIMEK IN IME točk
1. VRŠIČ TOMAŽ 43 1. VRŠIČ IVANA 35
2. VRŠIČ MAKS 29 2. VIDOVIČ LANA 34
3. TOŠ IZTOK 27 3. KREPŠA SARA 31
4. MULEC JURE 26 4. PEKLAR ALISA 30
5.

PETRIČ RENE

HANŽEL GAŠPER

20 5. PEKLAR ALINA 25
6. DOMAJNKO ROK 18 6. SABADIN ŠPELA 22

 

(Skupno 354 obiskov, današnjih obiskov 1)
Dostopnost