Skoči na glavno vsebino

December, za mnoge najlepši mesec v letu. Prižgejo se praznične luči, ovijemo se v topla oblačila in ob dolgih večerih preživimo čas s svojimi najdražjimi.

Tudi v našem vrtcu je bil mesec december pester in zanimiv, saj se je odvijalo veliko dejavnosti, za pravo veselje pa je poskrbel tudi prvi letošnji sneg in Božiček, ki nas je obiskal zadnji dan pred počitnicami.

V začetku meseca smo »prižgali« več sto lučk, ki  nam krasijo hodnik, obiskal nas je Miklavž, ki je obdaril vse otroke, okrasili smo smrečico, vzgojiteljice pa smo pripravile za otroke predstavo Didel, didel daja, dedek Mraz prihaja.

V pravljičnem kotičku v večnamenski dvorani Kud Vitomarci nam je v prijetnem ambientu obdanem z lučkami in božično dekoracijo, vzgojiteljica Darja prebrala knjigo Želim si postati božično drevo.

Skupaj z našimi domačimi gospodinjami smo spekli slastne medenjake in jih na koncu lepo okrasili s sladkorno kremo. Čebelar Simon Fridau nam je spekel palačinke s čokomedenim namazom. Najbolj pa smo bili veseli sladke pokušine.

Pravljičarka Aleksandra Papež nam je preoblečena v Snežko skupaj z lutkami pripovedovala zanimive zgodbice. Obiskala nas je tudi šolska knjižničarka Tatjana Škerbec in nam prebrala različne zgodbice.

Mladi glasbeniki iz osnovne šole Vitomarci, so nam predstavili svoje instrumente, na katere se učijo igrati v glasbeni šoli ter nam na njih zaigrali različne pesmi.

Cel mesec je bil glasbeno in plesno obarvan, prepevali in prisluhnili smo božično novoletnim pesmicam in zgodbicam, ustvarjali izdelke za božični bazar, izdelovali voščilnice in okraske za smrečico, posejali  božično pšenico, si naredili lučke iz steklenih kozarcev in se spremenili v palčke. Otroci najstarejše skupine Žogice pa so nastopili še na šolski prireditvi Ujemi trenutek.

 

Želimo vam vesele praznike in srečno v letu 2023.

Otroci in kolektiv vrtca Vitomarci

                 

 

(Skupno 341 obiskov, današnjih obiskov 1)
Dostopnost