Skoči na glavno vsebino

V soboto, 10. 6. 2023 smo se člani pohodniške skupine Cerkvenjaške nogice odpravili na letošnji zadnji pohod na Uršljo goro. Organizacijo pohoda je prevzelo Planinsko društvo Lenart.  Skupno se je pohoda udeležilo 19 otrok. Zbrali so se učenci naše šole, OŠ Lenart in OŠ Voličina. Učence smo spremljali učitelji mentorji in vodniki PD Lenart.

Uršlja gora ali Plešivec je razgledna gora med Slovenj Gradcem in Črno na Koroškem. Na vrhu oziroma malo pod njim stoji cerkev Svete Uršule, ki je najvišje ležeča cerkev v Sloveniji. Na vrhu pa ne stoji samo cerkev ampak tudi prijeten planinski dom, pred katerim je večje število klopi in miz. Od doma se lahko povzpnemo na manj kot pet minut oddaljen vrh Uršlje gore, na katerem stoji križ in razgledna plošča. Med domom in vrhom pa so postavljeni oddajniki, ki so vidni skoraj z vseh sosednjih vrhov. Uršlja gora je priljubljena izletniška točka tudi med kolesarji, saj na vrh pripelje za promet zaprta gozdna cesta.

Kljub slabši vremenski napovedi, je bila sobota kot nalašč za naš pohod. Temperature so bile primerne tudi za kratko majico. Po dobri uri in pol smo dosegli naš vrh, ki se razprostira na 1699 metrih nadmorske višine. Učenci so ob prihodu na kočo najprej pomalicali, požigosali knjižice in  kupili spominke.  Nato smo se počasi odpravili nazaj k našemu izhodišču. Kljub rahli utrujenosti ob koncu našega pohoda, so otroci ponovno neizmerno uživali v prečudoviti naravi.

Vljudno vabim vse ljubitelje pohodništva, da se nam pridružijo tudi v prihodnjem šolskem letu.

(Skupno 43 obiskov, današnjih obiskov 1)
Dostopnost