Skoči na glavno vsebino

Na dan knjig za otroke, 2. aprila 2024, smo na OŠ Cerkvenjak – Vitomarci imeli III. srečanje v projektu Medgeneracijsko branje. Pogovarjali smo se o knjigi Mateje Gomboc, BALADA O DREVESU. Srečanja se je udeležilo 9 učenk, 2 mami, in 4 učiteljice. Knjiga je učenkam bila všeč, brale so jo z zanimanjem, ker se je zgodba počasi odkrivala. V knjigi je bilo veliko čustev, niso vajene knjig s toliko čustvi. Všeč jim je bila Ada, Valentina, prijateljstvo in ljubezen do Majka ter realnost dogodkov v zgodbi.

Mami in učiteljice so bile nad knjigo navdušene, mami je malo skrbelo, kako bodo (so) knjigo sprejele najstnice, če je primerna za njih. Obsodile so Adino družino, hladnost odnosov in kako pomembni so v družini pogovori in toplina. Splošen vtis o knjigi je pozitiven, saj svetloba premaga temo, kljub težki temi samomora. Knjiga je na vseh pustila močan pečat, samomor bližnjega in kako ga doživljajo njegovo dekle Ada, prijatelj Val in Mare in še ostali književni junaki.

Želijo si še več takšnih srečanj.

Srečanje je bilo umirjeno s piškoti, pecivom in čajem ter svečkami. Tema je bila težka, pri branju knjige so vztrajali boljši bralci in se o knjigi odkrito pogovarjali. Knjižnica na POŠ Vitomarci je oaza za branje in bralne krožke.

Naj živijo knjige in bralci.

Jožica Vršič Novoselnik, mentorica projekta

(Skupno 52 obiskov, današnjih obiskov 1)
Dostopnost