Skoči na glavno vsebino

V mesecu oktobru, smo v vrtcu Cerkvenjak, teden otroka z sloganom ˝ZAKAJI IN ZATOJI˝ porazdelili kar čez cel mesec. Vsak teden smo se seznanili z  novim poklicem in sodelovali z različnimi ustanovami. Pri tem so se nam pridružili tudi učenci 1. razreda.

V prvem tednu smo se osredotočili na poklic zdravstvenih delavcev. Obiskali sta nas medicinski sestri in reševalci zdravstvenega doma Lenart. Otroci so se seznanili z zobno higieno, zdravstveno preventivo in si ogledali vozilo ter opremo reševalcev.

V drugem tednu smo se odpravili do gasilskega doma Cerkvenjak. Gasilci so nam razkazali vozila, opremo ter razložili kako in kdaj se kaj uporablja. Otroci so lahko sami prijeli nekatero opremo in si vozilo ogledali tudi od znotraj. Za konec smo slišali še sireno.

V tretjem tednu nas je spremljal poklic policistov. Obiskal nas je policist PP Lenart. Pripeljal se je s policijskim vozilom – ˝marica˝. Otroci so lahko videli, kako izgleda ˝zapor˝ v avtu oziroma, kam zaprejo tiste ˝poredne˝ ljudi, da jih zapeljejo v zapor.

V četrtem tednu smo imeli pogovor o vojakih. Z vojaki slovenske vojske iz Slov. Bistrice smo se dogovorili, da se pripeljejo s terenskim vozilom ter zraven pokažejo opremo, ki jo potrebujejo vojaki. Otroci so si lahko nadeli čelade, maske ter jopiče. 

V vseh štirih tednih smo uživali in naši ˝zakaji ter zatoji˝ so dobili odgovore na naša zastavljena vprašanja.

(Skupno 20 obiskov, današnjih obiskov 1)
Dostopnost