Skoči na glavno vsebino

Spoštovani starši, skrbniki,

že od začetka februarja, torej od pojava viroz in gripe, na OŠ Cerkvenjak | OŠ Vitomarci | Vrtec Cerkvenjak | Vrtec Vitomarci izvajamo preventivne ukrepe širjenja bolezni. Zavedamo se, da nas je pod šolsko streho veliko in zato je njihovo dosledno izvajanje toliko bolj potrebno in pomembno. Zaradi širitve koronavirusa s svojimi aktivnostmi nadaljujemo.

Prosimo vas, da v skrbi za svojega otroka in 600 drugih otrok ter skoraj 80 zaposlenih, sledite naslednjemu:

 1. V kolikor je bil vaš otrok bolan in še ni popolnoma zdrav, ga ne pošiljajte v šolo.
 2. Če otrok kašlja ali kiha, ga opozarjajte, naj kašlja/kiha v zgornji del rokava ali v papirnati robček, ki ga takoj po uporabi zavrže.
 3. Čeprav se v šoli redno razkužujejo kljuke, ograje, stikala …, tudi vi otroka podučite, da si čim večkrat umije roke z milom.
 4. Na šoli je nameščenih 14 razkuževalnikov. Otrok naj si obvezno razkuži roke, ko pride v šolo in ko iz šole odide. Na spletni strani šole smo 6. 2. 2020 objavili karakteristike pene v razkuževalnikih.
 5. V šolo lahko do učilnice spremljate le prvošolce, ostale otroke pa le do črte zaupanja. Prosimo, upoštevajte navodila dežurnih učiteljev.
 6. Mehkih igrač, ki jih je težko očistiti, naj otroci ne nosijo v šolo.
 7. Obrazne maske. V šoli jih ne bomo delili. V kolikor želite, da jo vaš otrok ima, mu jo priskrbite sami. Prav tako ga podučite, da je navadna obrazna maska učinkovita 2 uri in jo je po tem času potrebno zamenjati.
 8. Spremljajte obvestila šole, saj bomo širjenju virusa prilagajali izvajanje aktivnosti – zna se zgoditi, da preventivno katere od načrtovanih dejavnosti (predvsem zunaj šole) ne bomo izvedli.
 9. Redno javljajte odsotnost svojega otroka in razlog za odsotnost.
 10. Do nadaljnjega bo za izposojo zaprta šolska knjižnica, zato si vaš otrok ne bo mogel izposoditi ali vrniti željenega.
 11. Virusi se prenašajo kapljično – otroka opozorite, da si z neumitimi oz. nerazkuženimi rokami ne mane oči, nosa, ust.
 12. Prihodi po otroke: po otroke do nadaljnjega ne boste prihajali več do učilnic podaljšanega bivanja, ampak boste nanje počakali v garderobi. V ponedeljek, 2. 3. 2020, naj ima otrok v beležki napisano, kdaj naj bo v garderobi.

Predlagamo, da s svojim otrokom ne obiskujete zaprtih prostorov, kjer se zadržujejo večje množice ljudi (npr. kino, trgovine).

Zaradi varnosti so ODPOVEDANE dopoldanske in popoldanske pogovorne ure. Z razredniki lahko komunicirate po elektronski pošti, telefonu ali pa jim napišete sporočilo, ki jim ga preda otrok.

Nacionalni inštitut za javno zdravje (NIJZ) na svoji spletni strani) sproti objavlja aktualne informacije v zvezi koronavirusom in (samo)zaščito pred njim.

Lepo pozdravljeni,

Kolektiv OŠ Cerkvenjak | OŠ Vitomarci | Vrtec Cerkvenjak | Vrtec Vitomarci

(Skupno 333 obiskov, današnjih obiskov 1)
Dostopnost