Skoči na glavno vsebino

Spoštovani učenci in starši,

po več kot štirih mesecih se nazaj v šolo vračajo vsi učenci.  Vzgojno-izobraževalnega dela v prostorih šole naj se zato po priporočilih NIJZ udeležujejo le zdrave učenke in učenci ter zdravi zaposleni. Izvaja se le obvezni program, jutranje varstvo in podaljšano bivanje. Ker je bilo dosedanje delo povsem drugačno, se po tem času tudi učenci in učitelji vračajo v nekoliko drugačno šolo.

Še vedno bodo veljale določene omejitve, ki nas bodo ohranjale zdrave. Ob vrnitvi učencev se je zato potrebno takoj vprašati, kaj lahko kot posameznik naredim, da ne širim okužbe ali se ne okužim tudi sam?

Samo tako, da:

 • upoštevam vsa priporočena navodila NIJZ in MIZŠ.
 • v šoli redno nosim masko.
 • skrbim za primerno razdaljo do druge osebe (vsaj 1,5 m).
 • z umivanjem in razkuževanjem skrbim, da so moje roke vedno čiste.
 • pogosto zračim prostore, kjer se nahaja več oseb.
 • se ravnam odgovorno do drugih.

  Pouk se bo izvajal v matičnih učilnicah, kjer bodo učenci pri pouku brez mask, razen v izjemnih primerih. V skupnih šolskih prostorih, v jedilnici, na hodnikih, v garderobah, na stopniščih, v sanitarijah in drugih prostorih, je v skladu s priporočili NIJZ in sprejetimi odloki Vlade RS, nošenje mask za vse učence še vedno obvezno. Ves čas dela v šoli je nošenje mask obvezno tudi za vse zaposlene.

  Da bi v šoli zmanjšali število stikov med učenci iz različnih razredov, bomo prilagodili tudi čas kosil. Po pripravljenem terminskem načrtu bodo učenci v spremstvu učiteljev izmenično prihajali v jedilnico in se iz nje vračali v učilnice.

  Organizirani bodo tudi šolski prevozi, ki se bodo izvajali po voznem redu.

Ker je epidemiološka situacija v naši državi še vedno nestabilna, lahko samo z odgovornim vedenjem zmanjšujemo možnost prenosa virusa v vrtcu ali šoli. Samo tako se bomo posledično izognili izvajanju pouka na daljavo ali delnemu zaprtju vrtca. Vse starše zato prijazno prosimo, da v vrtec in šolo še naprej pripeljete le zdrave otroke. To nam bo v prihodnje omogočalo, da bomo dejavnosti v vrtcih in šolah lahko izvajali nemoteno.

Zato ostanimo zdravi in odgovorni tudi v prihodnje.

 

mag. Mirko Žmavc, spec., prof.

ravnatelj

(Skupno 147 obiskov, današnjih obiskov 1)
Dostopnost