Skoči na glavno vsebino

V četrtek, 25. 3. 2021, je potekal 31. regijski otroški parlament. Zaradi razmer, povezanih z epidemijo Covid-19, se je ta dogodek odvil na daljavo. Tega parlamenta sta se udeležili učenki iz 8. razreda naše šole, Katrin Borko in Taja Pučko, ki sta se izkazali že na šolskem parlamentu.

Mladi parlamentarci so razpravljali o temi Moja poklicna prihodnost. Da so lahko o tej temi podrobneje debatirali in vsi povedali svoja mnenja, so se razdelili v pet skupin. Znotraj teh skupin so razpravljali o globalizaciji oz. globalnih poklicih, begu možganov, perspektivnih področjih, vseživljenjskem življenju, fizičnih in miselnih delih, o vlogi robotov pri opravljanju poklicev namesto ljudi in o pomenu socialnih stikov pri tem, o pouku na daljavo, o formalni in neformalni izobrazbi, o hobijih, veščinah, skrbeh, ovirah, o samostojnosti pri odločitvi za poklic in  tudi o vplivu Covid-19 na izbiro poklica.

Katrin in Taja sta uspešno zastopali našo šolo in se uvrstili na Nacionalni otroški parlament, ki bo potekal 21. 4. 2021. Čestitamo!

 

(Skupno 404 obiskov, današnjih obiskov 1)
Dostopnost