Skoči na glavno vsebino

Leto se hitro obrne naokrog in spet je čas, ko se je v šoli v polnem zagonu odvil šolski otroški parlament. Potekal je v sredo, 3. 2. 2021. A v letošnjem šolskem letu nekoliko drugače kot v preteklih. Trenutna epidemija korona virusa je pustila posledice tudi pri poteku šolskega otroškega parlamenta.

Tako so učenci 1.triade izmenjevali svoje poznavanje poklicev in pridobivali nova znanja o poklicih v šoli skupaj s svojimi učiteljicami. Svoje znanje o tej temi pa so nato preizkusili še s pomočjo ugank v interaktivni obliki. Za konec pa so ogreli še svoje spretne prstke in dokazali, da so pravi mali veliki likovni umetniki.

Za učence 2. in 3. triade pa je ta dan potekal na daljavo. S pomočjo posnetkov so spoznavali, kaj je to poklicna prihodnost, poklicna pot in poklicna kariera, kaj vse to vključuje, kakšne so ovire na poklicni poti ter kako jih premagati. Poskušali so tudi načrtovati svojo poklicno pot, spoznali so izumrle poklice in poklice prihodnosti. Srečali so se tudi z ustvarjanjem predstavitvenih vizitk in poklicnim intervjujem.

Za boljšo predstavo o tem, kaj je to poklicna pot, pa so poslušali intervju z uspešnim mariborskim podjetnikom. Tako so spoznali, s čim vse se na poti do ustanovitve uspešnega podjetja srečuje poklic podjetnika.

Šolski otroški parlament je v okviru te teme tesno sodeloval tudi pri projektu Pogum, v katerega je vključena naša šola. Tako so učenci aktivno raziskovali svoje priložnosti v ožjem in širšem okolju, raziskovali svojo občino in iskali ideje, kako na zanimiv način izpeljati ogled učne poti v svoji občini.

(Skupno 125 obiskov, današnjih obiskov 1)
Dostopnost